Solarni paneli

Sada je najbolje vreme da se odlučite za ugradnju solarnih panela na krov vašeg doma. Cena ugradnje solarnih sistema na kroz vašeg domaćinstva je upola niža. Država Srbija daje 50% subvencije za ugradnju. Ušteda na mesečnom računu za struju može biti i do 90%. Više nećete morati da razmišljate o budućem rastu električne energije.
solarni-paneli
Klikni na ikonicu da pogledaš sadržaj članka
  Add a header to begin generating the table of contents

  Šta su solarni paneli i kako možete da uštedite sa njima?

  Solarni paneli konvertuju sunčevu energiju u električnu energiju i umanjuju vaše troškove. U zavisnosti od vaše konfiguracije solara, moguće je da svedete potrošnju električne energije sa mreže na minimum. Ovakav vid proizvodnje energije ne emituje nikakvo zagađenje, što čini ovaj proizvod ne samo ekonomski isplativ nego i ekološki bezbedan.

  Kako solarni paneli funkcionišu?

  Solarni paneli absorbuju sunčevu energiju i uz pomoć solarnih ćelija je pretvaraju je u električnu energiju sa kojom možete da snabdevate vaš dom ili preduzeće. Ako vas opširnije zanima na koj način solarni paneli proizvode električnu energiju, posetite ovaj link.

  sta-su-solarni-paneli-i-kako-možete-da-ustedite-sa-njima

  Ugradnja solarnih panela

  Za osobe koji planiraju da unaprede svoj dom ili preduzeće sistemom solarne energije, često pitanje predstavlja koliko solarnih panela je potrebno da zadovolji energetske potrebe domaćinstva ili preduzeća.

  Da biste dobili potrebnu snagu solarnih panela za vaš dom ili preduzeće, potrebno je da se izračuna ukupna količina energije koju vaše domaćinstvo ili preduzeće troši, izraženu u kilovat-satima. Vaša potrošnja energije u kilovat-satima (kWh) odrediće i snagu solarnog sistema koja vam je potrebna.

  Naš stručni tim elektroinženjera će izvrsiti kalkulaciju i odrediti snagu solara po vasim potrebama.

  Proces ugradnje solarnih panela

  Vršimo ugradnju solarnih sistema po sistemu ključ u ruke. Naši inženjeri dolaze do vas i vrše proračun i prave specifikaciju prema vašim porebama, nako čega sledi ugradnja panela. Trajanje ugradnje zavisi od lokacije, ali je to najčešće u trajanju od dva do tri dana

  Cena solarnih panela

  Cena solarnih panela zavisi od više faktora. Zavisi od vaše spacifikacije, lokacija i drugih faktora. Za cenu možete pozvati nas stručni tim, koji će odraditi proračun i na osnovu njega će vam dati tačnu cenu.

  Garancija za solarne panele

  Garancija za solarne panele zavisi od proizvođača i tipa panela i može biti i do 25 godina.

  Za invertere je standardna garancija od 5 do 10 godina u zavisnosti od proizvođača i tipa invertera, sa mogunošću doplate za produžetak garancije. Za više informacija pozovite naš stručni tim.

  Često postavljana pitanja

  Scroll to Top